Скандалният британски милионер Алфи Бест е бизнес феномен. Роден в каравана

...
Скандалният британски милионер Алфи Бест е бизнес феномен. Роден в каравана
Коментари Харесай

Най-богатият ром в света: Идиот с план може да победи всеки гений без план

Скандалният английски милионер Алфи Бест е бизнес феномен. Роден в каравана към пътя, 52-годишният Алфи Бест управлява активи на стойност 1,2 милиарда паунда. Алфи, който неотдавна пръсна удивителните 4,5 милиона паунда за хеликоптер, планиран от Aston Martin, управлява най-голямата в Европа компания за жилищни паркови къщи и каравани в света.

Компанията Wyldecrest има съвсем 100 парка със сглобяеми здания във Англия под своя фирмен байрак. Алфи има и Vaaroom, третата по величина компания за коли чартърен в страната, както и организация за продажба на билети. Алфи споделя, че до момента в който стигне до върха постоянно му се е налагало да желае препоръки от други сполучливи персони и с помощта на тях и на своя опит през днешния ден може да ги показа и с останалите.

" Като ром нямах различен избор, с изключение на да стартира от нулата с съвсем нищо в банката и същото това нищо в задни джоб “, споделя той. " Взех под внимание мъдрите думи на великия американски предприемач Уорън Бъфет, който споделя: " Идиот с проект може да победи всеки талант без проект “.

Страст към парите

Алфи споделя, че бизнесът би трябвало да бъде основан " за пристрастеност, а не за финансова облага “. По негови думи, с цел да направиш нещо, към което самият ти имаш интерес, ще можеш да направиш действителна оценка и като клиент.

" Ако сте прочувствено ангажирани, всеки час, в който работите, ще наподобява все едно е единствено 15 минути. Повярвайте ми, ентусиазмът е най-големият мотиватор! “, споделя той.

Кариерата на Алфи стартира на 14-годишна възраст, продавайки асфалт от врата на врата дружно с татко си.

" Началото на моя бизнес живот беше мъчно и открих, че ме изтощава душевен “, добавя милиардерът. " Някои дни тичах самичък със силата на волята, изключително откакто нямах интерес да се пробвам да разбърниквам асфалт. Сърцето ми просто не беше в него “,

След като взема решение да дефинитивно да изостави асфалта той стартира да се занимава с продажба на ванове и споделя, че в този интервал към този момент е разкрил своята буря, наслаждавайки се на всеки момент от живота си.

" Знаех тъкмо какво желаят моите клиенти. Няма по-подходящ човек, от който да ги купите каравана от подобен, който е израснал и живее в такава? " Изглеждаше, че дните просто летят, а и печелех пари! “

Превръщане на заниманието в бизнес

Алфи споделя, че превръщането на заниманието в бизнес изисква смяна в метода на мислене, с цел да работи.

Той коментира: " Повечето хора гледаха на караваните като на място за отмора. За мен това беше метод на живот “.

Така неговото занимание да продава ванове прераства в продажба на каравани, а по-късно и в продажба на цели сглобяеми къщи и основаване на квартали за тях.

" Но в никакъв случай не би трябвало да забравяте, че има голяма разлика сред занимание и печеливш бизнес.

" След като се трансформира в средство за правене на пари, забравете, че е занимание “, поучава той.

Изготвяне на проект

Ако се пробвате да развиете бизнес с лимитирани финанси, Алфи споделя, че първото място, от което би трябвало да започнете, е да съставите бизнес проект и да изчислите паричния си поток във връзка с това от кое място идват приходите и накъде отиват разноските ви.

Той споделя: " Бизнес проектът ще ви даде добър фокус върху това къде се надявате да развиете бизнеса си.

" Паричният поток ще ви даде визия за парите, които влизат и излизат. Ще имате реалистична визия за вашите маржове на облага и дали посредством прибавяне на капитал можете да се разширите рентабилно “, споделя той пред The Sun, представен от bTV.

Често срещани капани

Алфи споделя, че най-лошото нещо, което можете да извършите, е да не управлявате тъкмо своя бизнес проект и паричния поток.

Той изяснява: " Много положителни бизнеси стават неплатежоспособни заради несъразмерна търговия и това може толкоз елементарно да бъде избегнато, като се занимавате с вашия бизнес проект и парични потоци на седмична база.

" Следвайте и прилагайте проекта и всичко би трябвало да си пристигна на мястото оттова нататък, изключително в случай че имате визията, продукта, работната нравственос и дребното шанс, от което всеки има потребност “, коментира Алфи.

Алфи споделя, че най-ефективната тактика за рекламиране на бизнеса е от уста на уста.

" Без подозрение това е най-хубавият метод – и най-евтиният “, споделя той.

" Излезте и кажете на хората за брилянтното обслужване на клиентите или продукта, който предоставяте. Крещете го от покривите. Трябва да вярвате в себе си и в своя артикул или услуга и да не се срамувате да казвате на другите какъв брой са положителни.

Алфи поучава всички млади бизнесмени да се нагажират повече със обществените медии, тъй като новият пазар е точно там, само че и напомня, че от личния му опит е схванал, че хилядите пари налети в реклами по малкия екран и в мрежите, в никакъв случай не са му помогнали толкоз, колкото старомодното предаване от уста на уста.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР